Etalagebenen symptomen: wanneer heb je last van etalagebenen?

Na een stuk lopen pijn krijgen in de benen, moeite hebben met sporten – denk bijvoorbeeld aan joggen, hardlopen – en vaak moeten stoppen tijdens het bewegen van de benen- en bilspieren: het kan wel eens zijn dat je te maken hebt met typische etalagebenen symptomen. Etalagebenen symptomen gaan bijna altijd gepaard met pijn in de benen tijdens het lopen, maar ook koude voeten en verkleuringen op de benen en daar omheen kunnen voorkomen.

Claudicatio intermittens: etalagebenen symptomen

Etalagebenen symptomen worden in één adem genoemd met een vervelende pijn. Dit komt in bijna ieder geval voort uit een beknelling in de been, of beter gezegd, een vernauwing in de bloedvaten van het been. Deze vernauwing in het bloedvat zit altijd rondom de plaats waar de pijn optreedt. Wanneer dus bijvoorbeeld pijn optreedt rondom de bilstreek en het bovenbeen, dan gaat het bijna altijd om een vernauwing in de hierboven gelegen bloedvaten (in dit geval de bekkenslagader). Etalagebenen symptomen kunnen erg vervelend zijn en ervoor zorgen dat lange stukken lopen moeizaam gaat, of zelfs niet meer haalbaar is.

Etalagebenen symptomen op een rijtje

Etagalebenen symptomen kunnen naast pijn in de benen ook gepaard gaan met andere problemen. Omdat de etalagebenen symptomen voortkomen uit vernauwingen in de bloedvaten, kunnen problemen als gevolg van deze vernauwing ook bij de etalagebenen symptomen horen. Denk bijvoorbeeld aan koude voeten of verdikte teennagels, wat vaak gepaard gaat met een schimmelinfectie; maar ook het verlies van haar(groei) op de benen wordt gerekend tot mogelijke etalagebenen symptomen. Net als een vertraagde nagelgroei zijn dit gevolgen van de vernauwing in het bloedvat, wat tevens kan zorgen voor het bleek worden van specifieke delen op het been, of juist verkleuringen in rood, wanneer het been lang (naar beneden) stil heeft gehangen.

Klachten komen voort uit etalagebenen symptomen

Heb je het vermoeden dat je etalagebenen symptomen hebt, dan kan je ook last hebben van specifieke klachten. Wil je meer weten over etalagebenen klachten en wat je er mogelijk tegen kunt doen, klik dan hier. Ben je op zoek naar een behandelmethode of wil je meer weten over een mogelijke begeleiding om pijn en belemmeringen te verminderen, kijk dan hier.

Symptomen etalagebenen of niet?

Het kan moeilijk zijn om te bepalen of etalagebenen symptomen werkelijk de boosdoener zijn, wanneer het gaat om pijnen in de benen en het gebied daar omheen. Om zeker te weten of je te maken hebt met etalagebenen, is het ten zeerste aan te raden altijd een bezoek te brengen aan de huisarts. Hij of zij kan een gepaste diagnose en advies bezorgen en een mogelijke behandelmethode opstellen.